Jätesopimukset ja hinnat

Mitä muutoksia jätelakiuudistus tuo vuodelle 2024?

Biojätteen erilliskeräysvelvoite laajenee koskemaan myös 1–4 asunnon kiinteistöjä yli 10 000 asukkaan taajama-alueella kevään 2024 aikana. Jos sinulla on kompostori, niin silloin ei tarvitse olla biojäteastiaa. Mikäli kompostoit biojätteesi, muistathan ilmoittautua jätehuoltoviranomaisen kompostointirekisteriin. Mikäli käytät naapurisi kanssa yhteistä biojäteastiaa, niin ilmoitathan siitäkin erillisellä yhteisastiailmoituslomakkeella.

Onko jätehuolto pakollinen myös mökkiläisille?

Kaikkien asuin- ja vapaa-ajankiinteistöjen sekä muiden jätteen tuottajien on jätelain (Jätelaki 646/2011) velvoittamana liityttävä kunnan jätehuoltojärjestelmään yhdyskuntajätteen osalta.

Mitä teen, jos astia menee rikki?

Keräysastiat kuluvat käytössä ja varsinkin kovilla pakkasilla vanha astia voi paukahtaa rikki. Käsittelemme astian rikkoutumiset aina tapauskohtaisesti. Lisätietoja saat asiakaspalvelumme kautta.

Miten tilaan ylimääräisen astian tyhjennyksen?

Voit laittaa tiedustelun/tilauksen asiakaspalveluumme sähköpostitse, puhelimitse tai verkkosivujemme kautta.

Miksi jäteastiaa ei ole tyhjennetty?

Tyhjennyspäivät saattavat vaihdella. Tähän vaikuttavat muun muassa ajoaikataulut sekä arkipyhät. Myös sääolosuhteet vaikuttavat tyhjennysväleihin. Kuskimme jättää lapun postilaatikkoon, mikäli jokin edellä mainituista vaikuttaa tyhjennykseen. Astian edusta tulee olla esteetön. Kiinteistön haltija on vastuussa tien ja piha-alueen lumitöistä ja hiekoituksesta, jotta jäteastioiden siirtely on turvallista.

Kuinka usein astia pitää tyhjentää?

Sekajätteen tyhjennysväli on tarpeen mukaan 1–4 viikkoa.

Miten teen jätehuoltosopimuksen kanssanne?

Voit laittaa tiedustelun/tilauksen asiakaspalveluumme sähköpostitse, puhelimitse tai verkkosivujemme kautta. Lähetämme sopimuksen allekirjoitettavaksi sähköisesti.