Uutta ryhtiä ja tiedolla johtamisen mahdollisuuksia jätteiden lajitteluun

Keväällä 2023 meillä UPM Seikun sahalla nousi tarve saada uutta ryhtiä jätteiden lajittelun osalta. Palvelun kilpailutuksen jälkeen päädyimme tekemään yhteistyötä KUMEKO Recyclingin kanssa. 

UPM Seikun Saha / Heidi Valtonen

Kirjoittaja: Heidi Valtonen, HSEQ-päällikkö UPM Seikun saha. 

Keväällä 2023 meillä UPM Seikun sahalla nousi tarve saada uutta ryhtiä jätteiden lajittelun osalta. Keräysastioita oli vuosien varrella kertynyt tontille satunnaisiin paikkoihin ja astiat olivat hyvin isoja. Jätteiden lajittelussa tunnistettiin myös paljon parantamisen varaa. Päätimme käynnistää uudistusprojektin, joka auttaisi meitä vastaamaan nykypäivän vaatimuksia sekä samalla kasvattaa henkilöstömme tietämystä asian suhteen. 

Meille tärkeää uudistuksessa oli aidon ja tarkan datan saaminen, keräyspisteiden uudistaminen sekä astioiden visuaalisuus. Palvelun kilpailutuksen jälkeen päädyimme tekemään yhteistyötä KUMEKO Recyclingin kanssa. 

Suunnittelimme yhdessä Seikun alueelle seitsemän eri jätepistettä, joihin keskitettiin kaikki tarvittavat jäteastiat. Eri jätteille otettiin käyttöön eri väriset astiat visuaalisuuden parantamiseksi. Jäteastiat merkittiin hyvin ja jätepisteille asennettiin myös opastetaulut lajittelun avuksi. 

 

 

Yksi suurimmista eduista uudistuksen myötä on KUMEKO Recyclingin tarjoama Zero Waste raportointijärjestelmä. Järjestelmä tarjoaa tarkkaa dataa jätteiden määrästä kehittämisen ja päätöksenteon tueksi. Jokaisessa keräysastiasta saadaan tarkat painotiedot tyhjennysten yhteydessä, joten palvelusta pystymme seuraamaan syntyneen jätteen määrää niin jae- kuin keräyspistekohtaisesti. Voimme datan perusteella nähdä esimerkiksi, jos johonkin keräyspisteeseen kerääntyy sekajaetta enemmän kuin muualla. Tällöin voimme selvittää tarkemmin onko jätteiden lajittelussa kehitettävää vai tuleeko tietyssä paikassa turhaan sekajaetta. Raportointitiedot auttavat siis meitä keskittämään resurssit sinne missä niitä tarvitaan.

KUMEKO Recycling osallistui huhtikuussa myös meidän turvallisuusviikolle, jossa he opastivat meidän henkilöstöä jätteiden oikeaan lajitteluun. Pidämme lisäksi säännöllisiä yhteistyökokouksia, joissa käymme läpi molempien ajankohtaisia asioita ja akuutteja kysymyksiä. Läheinen ja hyvä yhteistyö palveluntarjoajan kanssa on tärkeää, jotta toimintaa voidaan kehittää edelleen. Vielä emme ole maalissa jätteiden lajittelun osalta, mutta ison harppauksen olemme Seikussa ottaneet eteenpäin tämän uudistuksen myötä!

Ajankohtaista

Tiedotteet kodeille

Juhannus vaikuttaa ajolenkkeihin

Juhannusaatto (perjantai 21.6.)  vaikuttaa ajolenkkeihimme tällä viikolla. Normaali tyhjennyspäivä saattaa vaihtua, sillä ajamme lenkkejä viikon aikana etukäteen.

Tiedotteet kodeille

Asiakaspalvelu suljettuna perjantaina 7.6.2024

Asiakaspalvelumme on suljettuna perjantaina 7.6.2024. Palvelemme taas maanantaina 10.6. normaalisti kello 8-16.

Tiedotteet kodeille

Lännen Jätepalvelu Oy ja KUMEKO Recycling Oy fuusioituvat

Hyvät asiakkaat ja yhteistyökumppanit, meillä on ilo ilmoittaa, että Lännen Jätepalvelu Oy ja KUMEKO Recycling Oy fuusioituvat 1.6.2024 alkaen. Tämä fuusioituminen tuo mukanaan muutoksia, mutta myös jatkumoa tutuissa Lännen Jätepalvelun tarjoamissa palveluissa.